Au bain-marie

<<

Techniek:

  klaarmaken van gerechten die niet boven het kookpunt mogen komen – een kleine pan of kom wordt in een grotere pan met heet water gezet

Wat maak je:

  droge rijst (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±50 minuten

Kernwoorden:  ingrediënten

Observatieformulier : Au bain-marie

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

100 gr droogkokende rijst (dus geen snelkookrijst)

2 dl water

1 1/2 gr zout

1 Was de rijst.  
2 Laat de rijst goed uitlekken.
3 Doe de rijst met het water en het zout in een kom.
4 Zet de kom in een pan met kokend water. Zorg dat het water in de pan 2 cm onder de rand van de kom blijft.
5 Sluit zowel de kom als de pan af met een deksel. Zorg dat het water in de pan tegen de kook aan blijft.
6 De rijst is na ongeveer 45 minuten gaar.  
Het resultaat: Droge rijst
 
  • is gaar
  • is niet klef
  • is niet te zout
  • is heet.