Bain-mariewagen

<<

Techniek:

  het gebruiken van de bain-mariewagen

Toepassing:

  warm buffet voor een groot gezelschap

Kernwoorden: au bain marie

Observatieformulier : Bain-mariewagen

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

bain-mariewagen

diverse warme gerechten

opscheplepels

opvangbak of maatbeker

1 Haal de bakken uit de bain-mariewagen.  
2 Vul de bain-mariewagen met warm water. Houd rekening met het minimum- en maximumniveau, de streepjes staan aan de binnenkant van de wagen.
3 Doe de stekker van de bain-mariewagen in het stopcontact.  
4 Stel de juiste temperatuur in. Kijk in de gebruiksaanwijzing.
5 Vul de bakken van de bain-mariewagen met de gerechten en zet deze in de wagen.  
6 Plaats de deksels op de bakken. Zo blijven de gerechten warm en drogen zij niet uit.
7 Haal de stekker uit de wandcontactdoos als de wagen op temperatuur is en rijd de wagen naast de buffettafels. Wees voorzichtig met kinderen en huisdieren.
8 Haal de deksels van de bakken.  
9 Leg in elke bak een geschikte opscheplepel.
10 Rijd de bain-mariewagen na afloop van het buffet terug naar de keuken.
11 Haal de bakken uit de wagen.
12 Zet een opvangbak of maatbeker onder het kraantje dat aan de onderkant van de bain-marie zit.
13 Zet het kraantje open en laat het water uit de wagen weglopen. Let op dat de opvangbak of de maatbeker niet overstroomt.
14 Maak de wagen droog.  
15 Haal de etensresten uit de bakken.
16 Was en droog de bakken en de deksels af.
17 Plaats de bakken met deksels terug in de bain-mariewagen. Doe de etensresten in de biobak.