Bakken / biscuittaart (BBL)

<<

Techniek:

  klopbeslag

Wat maak je:

  biscuittaart

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten (+ 45 minuten baktijd)

Kernwoorden: ingrediënten , klopbeslag

Observatieformulier : Bakken / biscuittaart (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

3 eieren

100 gr suiker

60 gr bloem

20 gr maïzena

1 gr zout

springvorm 18 cm doorsnede


1 Vet een springvorm zorgvuldig in met margarine. Gebruik hiervoor een kwastje.
2 Bestrooi de springvorm met bloem. Klop de bloem door de vorm en klop de rest van de bloem er uit.
3 Verwarm de oven voor op 160ºC.  
4 Doe de eieren met de suiker in een kom. Breek elk ei apart in een kommetje om te zien of ze niet bedorven zijn.
5 Zet de kom in een bak heet water en klop de eieren (met een mixer) met de suiker tot het mengsel schuimig is. Er komt nu meer lucht in de eieren. Het beslag is goed als het als een breed lint van de klopper loopt.
6 Zeef boven de kom de bloem met de maïzena en schep dit luchtig door de geklopte eieren. Schep het beslag om met een pannenlikker (heen en terug i.v.m. bloemklontjes).
7 Doe het beslag in de vorm. Vul de vorm maximaal voor tweederde.
8 Plaats de vorm onder het midden van de oven. Zet de vorm onmiddellijk in de oven.

9 Bak het beslag gaar.

Baktijd: 35 à 40 minuten. Open de oven het eerste kwartier niet, anders zakt de taart in.
10 Laat de taart in de geopende oven 5 minuten afkoelen.  
11 Draai de taart om op een rooster zodra de zijkant van de vorm loslaat. De bodem van de taart wordt de bovenkant i.v.m. garneren.
12 Laat de taart verder afkoelen.  
13 Garneer de taart.
Het resultaat: Biscuittaart
 
  • is gaar
  • is luchtig
  • is goudbruin van kleur
  • is vlak van model
  • heeft een dunne korst.