Bakken / diepvriesvis

<<

Techniek:

  paneren en bakken van vis

Wat maak je:

  gebakken diepvriesvis (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±15 minuten

Kernwoorden: bakken , uitserveren , ingrediënten

Observatieformulier : Bakken / diepvriesvis

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

250 gr diepvriesvis (filet)

zout

3 eetlepels losgeklopt ei

1/2 eetlepel melk

paneermeel of bloem

olie of 50 gr margarine

schijfje citroen

toefje peterselie

1 Houd de vis in bevroren toestand totdat je de vis gaat gebruiken.  
2 Ontdooi de vis en snijd deze in plakken van 1 1/2 cm dikte. Gebruik een scherp mes.
3 Doe een laagje paneermeel op een diep bord en meng dit met 1/4 theelepel zout.  
4 Klop in een ander diep bord de 3 lepels ei met de 1/2 lepel melk goed los.
5 Haal de moten vis eerst door het eimengsel en daarna door het paneermeel.
6 Schud het teveel aan paneermeel eraf. Te veel paneermeel verbrandt snel.
7 Maak vrij veel olie of de margarine in een koekenpan heet. De bodem van de pan moet bedekt zijn. Er komt blauwe damp van de olie af.
8 Leg de stukken vis in de olie of de margarine en bak de eerste kant in 5 minuten bruin. Laat tijdens het bakken wat vet onder de vis vloeien om vastplakken te voorkomen.
9 Keer de stukken vis en bak de tweede kant op dezelfde manier.  
10 Leg de stukken vis op een verwarmde schotel.
11 Garneer de stukken vis met een schijfje citroen en een toefje peterselie.
Het resultaat: Gebakken diepvriesvis
 
  • is heel
  • is niet te vet
  • is regelmatig van kleur
  • heeft wit visvlees.