Bakken / Duitse biefstuk

<<

Techniek:

  bakken van klein vlees

Wat maak je:

  Duitse biefstuk (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±15 minuten

Kernwoorden: bakken

Observatieformulier : Bakken / Duitse biefstuk

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

2 Duitse biefstukjes à 100 gr

zout

peper

2 eetlepels melk of room

25 gr margarine

1 grote ui

1 Maak de ui schoon en snijd hem in ringen.  
2 Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
3 Verhit in een koekenpan op hoog vuur de boter.
4 Laat het schuim van de boter wegtrekken en de boter lichtbruin kleuren. Voeg enkele stukjes boter toe als de boter te bruin wordt.
5 Leg de biefstukjes in de pan en laat ze aan beide kanten snel dichtschroeien. Schroei eerst de ingekerfde kant dicht. Dichtschroeien voorkomt uitdrogen van het vlees.
6 Draai het vuur lager en schuif de biefstukjes tijdens het bakken over de bodem van de koekenpan. Gebruik hiervoor een vleestang of een spatel.
7 Bak de biefstukjes in ca. 5 minuten bruin. Pas op voor verbranden. De binnenkant moet roze blijven.
8 Haal de biefstukjes uit de pan en leg ze op een verwarmd schaaltje.  
9 Bak de uienringen bruin in het hete vet.
10 Strooi de ringen over de biefstukjes.
11 Giet een klein scheutje melk bij de jus en laat dit even meebruinen.
12 Voeg daarna zoveel water toe dat al het bezinksel oplost.
13 Verwarm de jus nog even door.
14 Schenk 1 eetlepel jus over het vlees en geef de rest van de jus er apart bij.
Het resultaat: Duitse biefstuk
 
  • is lichtbruin van kleur
  • is niet te zout
  • is heet.