Bakken / kippenpoot (BBL)

<<

Techniek:

  bakken van een kippenpoot

Wat maak je:

  sesamkip (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±25 minuten

Kernwoorden: bakken , ingrediënten

Observatieformulier : Bakken / kippenpoot (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

25 gr bloem

1/2 theelepel zout

peper uit de molen

3 takjes peterselie

1/2 teentje knoflook

2 kippenpoten à 150 gr

(1/4 tube ansjovisboter)

15 gr margarine

1 eetlepel zonnebloemolie

1 eetlepel sesamzaad

1/2 citroen

2 eetlepels Culinaise (speciale mayonaise)

1 Meng in een diep bord bloem, zout en peper.  
2 Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan het bloemmengsel.
3 Pel de knoflook, halveer hem in de lengte.
4 Wrijf de kippenpoten in met de opengesneden kant van de knoflook.
5 (Bestrijk elke kippenpoot met 1 theelepel ansjovisboter).
6 Wentel de kippenpoten door het bloemmengsel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
7 Verhit in een koekenpan op hoog vuur de boter met de olie.  
8 Laat het schuim van de boter wegtrekken en de boter lichtbruin kleuren.
9 Bak de kippenpoten in ca. 15 minuten rondom gaar en bruin. Zet het vuur nu lager. Voeg enkele stukjes boter toe als de boter te bruin wordt.
10 Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin.  
11 Snijd van de citroen een paar schijfjes af en pers de rest uit.
12 Roer 2 eetlepels citroensap door de koude Culinaise.
13 Leg op ieder bord een kippenpoot.
14 Bestrooi de poot met sesamzaad en garneer hem met een schijfje citroen.
15 Schep er wat saus bij.
Het resultaat: Sesamkip
 
  • de buitenkant heeft een lichtbruine kleur
  • gaar kippenvlees is wit van kleur en laat gemakkelijk los
  • is niet te zout
  • is heet.