Bakken / worstenbroodjes

<<

Techniek:

  kant-en-klaardeeg

Wat maak je:

  worstenbroodjes

Hoe lang duurt het:

  ±10 minuten (+15 minuten baktijd)

Kernwoorden: ingrediënten

Observatieformulier : Bakken / worstenbroodjes

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1/2 blik croissantdeeg (340 gr)

1 eetlepel mosterd

9 cocktailworstjes

3 eetlepels losgeklopt ei

1/2 eetlepel water

1 eetlepel margarine

1 Verwarm de oven voor op 200°C.  
2 Vet de bakplaat in met margarine.
3 Ontrol de inhoud van het blik croissantdeeg.
4 Snijd de voorgesneden driehoekjes los.
5 Snijd elke driehoek in 3 kleine driehoekjes.
6 Bestrijk de bovenkanten met de mosterd.
7 Leg op elk driehoekje een cocktailworstje.
8 Rol de worstjes in de deeglapjes.
9 Leg de worstenbroodjes op de ingevette bakplaat.
10 Klop het ei los met de 1/2 eetlepel water.
11 Bestrijk de worstenbroodjes hiermee.
12 Bak de worstenbroodjes midden in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Het resultaat: Worstenbroodjes
 
  • zijn heet
  • zijn lichtbruin van kleur
  • zijn gaar.