Binden / banketbakkersroom (BBL)

<<

Techniek:

  binden door middel van eieren

Wat maak je:

  banketbakkersroom

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten

Kernwoorden: binden (met eieren) , ingrediënten

Observatieformulier : Binden / banketbakkersroom (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

2 1/2 dl melk

1/4 vanillestokje (ca. 3 cm)

1 ei

12 gr suiker

8 gr custard (1 eetlepel)

8 gr bloem (1 eetlepel)


eischeider

1 Doe 2 dl melk in een steelpan. Gebruik een pan met een dikke bodem.
2 Snijd het vanillestokje met een mesje in de lengte open.  
3 Doe het stokje in de melk.
4 Verwarm de melk en laat alles 10 minuten trekken. Gebruik de laagste stand.
5 Splits het ei in dooier en wit. Gebruik een eischeider (het eiwit wordt niet gebruikt).
6 Roer in een bakje de suiker, custard, bloem en eidooier door elkaar. Roer de dooier met suiker goed los. Pas op voor klontjes.
7 Verdun dit papje met de 1/2 dl melk die je over hebt.  
8 Haal het vanillestokje uit de melk.
9 Schenk al roerende een beetje hete melk bij het eimengsel. Gebruik een juslepel.
10 Roer nu in de pan en giet het papje bij de melk.  
11 Breng de melk even aan de kook zodat het gaat binden.
12 Zet de pan in een bak koud water en laat de room afkoelen. Roer af en toe om vellen te voorkomen.
13 Vul er soezen of flensjes mee.  
Het resultaat: Banketbakkersroom
 
  • is koud
  • is niet geschift
  • heeft geen klontjes
  • is zacht van smaak.