Binden / gevulde sinaasappelen

<<

Techniek:

  binden met gelatine

Wat maak je:

  gevulde sinaasappelen (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±30 minuten

Kernwoorden: binden (met gelatine) , ingrediënten

Observatieformulier : Binden / gevulde sinaasappelen

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

2 grote sinaasappelen

1 citroen

3 blaadjes witte gelatine

15 gr suiker

slagroom

1 Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Randen moeten ook zacht zijn. Laat de gelatine maximaal 10 minuten weken.
2 Was de sinaasappelen, snijd ze doormidden en pers ze uit. Let er op dat je de schil niet beschadigt.
3 Maak de sinaasappelhelften van binnen schoon. Maak het witte vel met de vruchtenmoes los en haal het met een theelepel weg.
4 Pers de citroen uit en zeef het sap.
5 Meet de hoeveelheid vruchtensap en vul het aan met water tot 2 dl.
6 Breng dit vocht met de suiker tegen de kook aan. Pas op dat het water niet verdampt, deksel op de pan.
7 Neem de pan van het vuur.
8 Knijp de gelatine goed uit en voeg het toe aan het vocht. Knijp de gelatine zeer goed uit.
9 Laat de massa geleiachtig worden.
10 Vul hiermee de sinaasappelhelften.
11 Snijd als de gelei geheel stijf is, met een scherp mes de randen gelijk af met de vulling. Snijd eventueel een plakje van de onderkant van de sinaasappel af om te zorgen dat hij stevig staat.
12 Garneer de bovenkant met een toefje stijf geslagen slagroom.
Het resultaat: Gevulde sinaasappelen

- zijn koud

- zijn niet te zoet, niet te zuur

- de gelei heeft een goede consistentie, namelijk waggelend.