Binden / snelsoep

<<

Techniek:

  binden door middel van een roux

Wat maak je:

  snelsoep (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten

Kernwoorden: ingrediënten , roux

Observatieformulier : Binden / snelsoep

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

20 gram margarine

20 gram bloem

5 dl water

1 bouillontablet

2 eetlepels melk

2 takjes peterselie

paar druppels citroensap

1 Smelt de margarine. Gesmolten margarine is geel.
2 Roer er zoveel bloem door tot er een slappe, samenhangende massa ontstaat. Te weinig bloem geeft een te dunne soep met vetoogjes. Te veel bloem wordt niet door de margarine opgenomen.
3 Warm de roux even door zonder dat de kleur verandert. De bloem wordt gaar en ziet er glanzend uit.
4 Voeg 1 dl bouillon toe. Er kan ook water gebruikt worden. Aan het eind wordt dan het bouillontablet toegevoegd.
5 Breng de massa aan de kook.
6 Roer de massa glad. Roeren gaat nu gemakkelijk.
7 Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe. Roer de massa na ieder scheutje glad. Wacht steeds tot de massa kookt.
8 Maak de soep af met melk, citroensap en fijngesneden peterselie.
Het resultaat: snelsoep

- is glad

- heeft de juiste dikte

- is heet.