Binden / Spaanse tortilla

<<

Techniek:

  binden door middel van eieren

Wat maak je:

  Spaanse tortilla (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±30 minuten

Kernwoorden: binden (met eieren) , ingrediënten

Observatieformulier : Binden / Spaanse tortilla

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

125 gr runderrookworst

3 eieren

1/2 dl milde salsasaus

1 eetlepel (olijf)olie

150 gr aardappelschijfjes

75 gr boerensoepgroenten

1 Snijd de rookworst in dunne plakjes.
2 Klop de eieren los met de salsasaus. Doe dit met een vork en zorg dat het één geheel wordt.
3 Verhit in een koekenpan de olie. Er komt witte damp vanaf.
4 Bak de aardappelschijfjes met de soepgroenten in ca. 5 minuten gaar. Op matig vuur.
5 Schenk het eimengsel erbij en verdeel de worst erover.
6 Laat de tortilla afgedekt op een laag vuur in 20 minuten gaar worden. Deksel op de pan.
7 Serveer de tortilla op een schaal en snijd hem in punten.
Het resultaat Spaanse tortilla

- is warm

- eimengsel bevat geen witte deeltjes

- is goed van smaak

- is gaar.