Binden / yoghurtpudding (BBL)

<<

Techniek:

  binden met gelatine

Wat maak je:

  yoghurtpudding

Hoe lang duurt het:

  ±30 minuten

Kernwoorden: binden (met gelatine) , ingrediënten

Observatieformulier : Binden / yoghurtpudding (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1/2 dl water

1 citroen

stukje citroenschil

4 blaadjes witte gelatine (eventueel 1/8 deel rood)

60 gr suiker

2 1/2 dl yoghurt

puddingvorm

1 Vul een puddingvorm met koud water. 1 dl pudding per persoon. Meet de inhoud van de vorm, bereken daarna hoeveel pudding er gemaakt kan worden.
2 Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Randen moeten zacht zijn. Week de gelatine maximaal 10 minuten.
3 Doe de yoghurt in een andere kom.
4 Pers de citroen uit en zeef het sap.
5 Breng 1/2 dl water met citroenschil aan de kook en laat het 10 minuten trekken. Pas op dat het water niet verdampt, doe een deksel op de pan.
6 Neem de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
7 Knijp de gelatine uit en voeg het toe aan het geurige water. Knijp zeer goed uit en voeg alle gelatine toe.
8 Los de suiker hierin op.
9 Voeg de gezeefde citroensap toe.
10 Voeg, terwijl je in de yoghurt roert, het gelatinemengsel bij de yoghurt.
11 Zet de kom yoghurt in een bak met ijsklontjes.
12 Roer zo nu en dan in de yoghurtmassa tot deze geleiachtig begint te worden.
13 Giet het water uit de puddingvorm.
14 Doe de massa over in de puddingvorm.
15 Laat de pudding koud en stijf worden.
16 Maak een puddingschaal of glazen bord nat en draai de pudding hierop om. Om de pudding te kunnen verschuiven.
17 Garneer de pudding eventueel met stijfgeslagen slagroom en vruchtjes. Beweeg de vorm niet op en neer, maar heen en weer.
Het resultaat: Yoghurtpudding

- is koud

- is niet te zoet, niet te zuur

- heeft een goede consistentie: waggelend, geen klontjes

- komt heel uit de vorm.