Bouillon / Marokkaanse vleessoep (BBL)

<<

Techniek:

  bouillon trekken in de snelkookpan

Wat maak je:

  Marokkaanse vleessoep (voor 4 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±15 minuten (+ 1 1/2 uur trektijd)

Kernwoorden: ingrediënten

Observatieformulier : Bouillon / Marokkaanse vleessoep (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1 ui

2 eetlepels (zonnebloem)olie

300 gr runderpoulet

1 citroen

3 runderbouillontabletten

1 courgette

1 blik kikkererwten

50 gr zilvervliesrijst

6 takjes peterselie

snelkookpan

1 Pel de ui en snipper hem fijn.
2 Verhit de olie in een snelkookpan.
3 Fruit de ui in ca. 3 minuten. Houd het vuur hoog.
4 Voeg het vlees toe en laat het dichtschroeien.
5 Pers de citroen uit.
6 Voeg citroensap toe.
7 Voeg 1 1/2 liter water toe.
8 Verkruimel de bouillontabletten erboven. Je kunt ook verse en gedroogde kruiden nemen (stukje ui, stukje wortel, takjes peterselie, foelie, iets tijm en enkele peperkorrels).
9 Breng dit mengsel aan de kook met het deksel los op de pan. Haal het schuim met een schuimspaan weg.
10 Draai het vuur hoog en sluit de pan.
11 Druk de drukregelaar op de pan als er duidelijk stoom ontsnapt. Stoom is als een pluim te zien. Druk stevig aan, anders komt de pan niet onder druk.
12 Laat het vuur hoog staan. De pan gaat sissen, stoom ontsnapt onder de drukregelaar. Kooktijd 25 minuten, als de pan duidelijk sist. De pan moet blijven sissen. Gebruik een kookwekker.
13 Draai het vuur nu laag.
14 Laat de pan afkoelen in een bak koud water of onder een lopende koude kraan. Pak de pan met beide handen vast. De afgekoelde pan sist niet meer.
15 Verwijder na 1 minuut de drukregelaar.
16 Was de courgette en snijd deze in blokjes. Schil de courgette niet.Snijd de steelaanzet eraf.
17 Laat de kikkererwten uitlekken.
18 Voeg ze samen met de rijst en de courgette toe aan de soep in de pan.
19 Laat de soep nog ca. 30 minuten doorkoken.
20 Was de peterselie en hak hem fijn.
21 Strooi dit in de soep.
22 Schep de soep in 4 kommen. Dien op zonder morsen.
Het resultaat: Marokkaanse vleessoep

- is niet te zout

- is stevig gevuld

- is niet vet

- is heet.