Drukkookketel

<<

Techniek:

  de drukkookketel gebruiken

Wat maak je:

  goulash voor 50 personen

Hoe lang duurt het:

  80 minuten

Kernwoorden: koken

Observatieformulier : Drukkookketel

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

drukkookketel

snijplanken

koksmessen

grote pollepel

kantelbare braadslede

garde

opscheplepel

opdienschalen

keukenpapier

6 kg doorregen runderlappen

2 kg uien

60 gram paprikapoeder

600 gram tomatenpuree

500 gram margarine

100 gram bloem

2 liter bouillon

peper, zout

1 Snijd de runderlappen in dobbelstenen. De stukjes vlees moeten ongeveer even groot zijn.
2 Maak de uien schoon en snipper deze.
3 Verhit de margarine in de braadslede.
4 Bak de dobbelstenen vlees aan alle zijden bruin in de margarine.
5 Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze mee.
6 Schep het vlees en de uien in de drukkookketel en zet deze aan. Kijk in de gebruiksaanwijzing van de drukkookketel voor het instellen van de juiste temperatuur.
7 Strooi hier de paprikapoeder overheen.
8 Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe.
9 Roer alles goed door elkaar.
10 Sluit de drukkookketel en laat deze op stoom komen.
11 Laat het gerecht onder stoom in ongeveer 30 minuten gaar worden.
12 Laat na de bereidingstijd de ketel even afkoelen. Kijk in de gebruiksaanwijzing voor het op de juiste manier afkoelen van de drukkookketel.
13 Open de ketel.
14 Meng de bloem met koud water tot een dun papje. Er mogen geen klontjes in het papje zitten.
15 Roer het bloempapje door de hete goulash.
16 Kook de goulash zachtjes 3 minuten door terwijl je goed roert. Laat de bloem de goulash binden.
17 Schakel de drukkookketel uit.
18 Breng de goulash op smaak met peper en zout.
19 Schep de goulash in schalen en dien deze op. Haal eventueel gemorste goulash weg met een stukje keukenpapier.