Frituren / fruitempenada's (BBL)

<<

Techniek:

  frituren

Wat maak je:

  fruitempanada's (4 stuks)

Hoe lang duurt het:

  ±25 minuten (+ ca. 16 minuten totale frituurtijd)

Kernwoorden: ingrediënten

Observatieformulier : Friteuse

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1/2 pak diepvries pizzadeeg

1/2 mango

1/2 blikje ananasstukjes

1 eetlepel geraspte kokos

1/2 eetlepel vloeibare honing

poedersuiker

frituurolie

1 Laat het pizzadeeg in ca. 10 minuten ontdooien.
2 Schil de mango, halveer hem en snijd hem in dunne partjes. Trek de schil van de mango zoals bij een sinaasappel, haal het vruchtvlees in parten van de grote pit.
3 Laat de ananas uitlekken.
4 Meng de mango met de ananas, de kokos en de honing.
5 Steek 8 cirkels van ca. 10 cm uit het pizzadeeg.
6 Verdeel het fruitmengsel over de cirkels en vouw ze dubbel.
7 Druk de randen goed dicht. Gebruik hiervoor een vork.
8 Verhit de frituurolie tot er een witte damp vanaf komt (175ºC). Vul een frituurpan nooit voor meer dan de helft.
9 Frituur de fruitempanada's met 2 tegelijk in ca. 4 minuten gaar en goudbruin. Frituur er niet meer dan 2 tegelijk, omdat de olie anders te veel afkoelt en gaat bruisen. Gebruik een frituurmandje of draadspaan. Haal het gerecht met het mandje of de spaan uit de olie als de olie over de rand dreigt te bruisen.
10 Laat ze uitlekken op keukenpapier.
11 Bestrooi ze met poedersuiker.
Het resultaat: Fruitempanada's

- zijn niet te vet

- zijn gaar

- zijn warm.