Garneren (BBL)

<<

Techniek:

  garneren van een taart

Wat maak je:

  vruchtentaartgarnering

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten

Kernwoorden: garneren , ingrediënten

Observatieformulier : Garneren (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

biscuittaart

2 1/2 eetlepel vruchtensap

vruchten voor de garnering bijv. ananas, mandarijnen, perziken, kersen (amarenen geven niet af)

vruchtenmoes of vruchtenjam

slagroom in een spuitbus

40 gr amandelsnippers

(eventueel) abrikozenjam of tartina


1 Laat de vruchten uitlekken; snijd ze in kleine stukjes.  
2 Doe de amandelsnippers in een droge koekenpan en zet de hittebron op de middelste stand.  
3 Rooster de amandelsnippers goudbruin. Schep de amandelsnippers regelmatig om.
4 Leg ze op een stuk vetvrij papier.  
5 Snijd de taart met een groot scherp mes in drie lagen. Maak eerst een verticale inkeping in de taart om de delen weer goed op elkaar te krijgen
6 Besprenkel elke plak met vruchtensap. Hierdoor wordt de droge taart iets vochtiger.
7 Bestrijk de onderste taarthelft met vruchtenmoes of vruchtenjam. Gebruik hiervoor een pannenkoekmes.
8 Leg de middelste plak erop. Zorg dat de inkeping weer een verticale streep wordt.
9 Bestrijk deze met slagroom.  
10 Leg nu de bovenste plak erop.  
11 Smeer de zijkant van de taart in met slagroom. Probeer dit eventueel op een bord uit.
12 Rol de zijkant door de geroosterde amandelsnippers. Vergeet vooral de randen niet.
13 Schik de vruchten op de bovenkant van de taart.  
14 Bestrijk de vruchten met tartina of warme abrikozenjam.  
15 Garneer de tussenruimten met toefjes slagroom.  
16 Dien de taart op op een taartbord. Leg onder de taart een papieren kanten kleedje.
Het resultaat: Vruchtentaart  
 

- is netjes en niet overdadig gegarneerd

- heeft afwisselende kleuren.