Gratineren / volkorenmacaroni (BBL)

<<

Techniek:

  gratineren

Wat maak je:

  gegratineerde volkorenmacaroni (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±30 minuten

Kernwoorden: gratineren , ingrediënten

Observatieformulier : Gratineren / volkorenmacaroni (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1/2 dl rode wijn

1 handpeer

125 gr volkoren macaroni

1/2 kruidenbouillontablet

1 dl slankroom

1 theelepel paprikapoeder

1 doosje verse kruidenkaas (à 150 gr)

1 1/2 eetlepel pijnboompitten

1 Verwarm de oven voor op de grillstand (250°C).
2 Laat de wijn in ca. 1 minuut op hoog vuur inkoken.
3 Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot lauwwarm.
4 Schil de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
5 Snijd de peer in plakjes en leg hem in een kom.
6 Schenk de wijn erover.
7 Bereid de macaroni met het bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing. Gebruik een ruime pan. Zorg dat de bouillon flink kookt voordat de macaroni in de pan gaat. Roer de macaroni tijdens het koken af en toe los.
8 Verwarm de slankroom op een matig vuur.
9 Voeg de paprikapoeder toe.
10 Laat de kruidenkaas smelten in de room. Doe dit al roerend.
11 Schep de macaroni in de ovenschaal.
12 Laat de peer uitlekken.
13 Verdeel peer en kaasroomsaus over de macaroni. Maak de bovenkant van het gerecht glad.
14 Laat de macaronischotel middenin de oven in ca. 7 minuten bruin kleuren.
15 Strooi de pijnboompitten over de macaronischotel en laat ze in de oven goudbruin kleuren. Plaats het gerecht vlak onder de warmtebron. Pas op voor verbranden.
Het resultaat: Gegratineerde volkorenmacaroni

- is niet te zout

- is goudbruin van kleur

- is net gaar

- is niet verbrand.