Grill

<<

Techniek:

  de grill gebruiken

Wat maak je:

  Antilliaanse kebab voor 25 personen

Hoe lang duurt het:

  marineren: ten minste 1 uur, bereiden: ± 40 minuten

Kernwoorden: grilleren

Observatieformulier : Grill

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

oven met grill

snijplanken

koksmessen

beslagkom

metalen spiezen

schuimspaan

ovenhandschoenen

opdienschalen

keukenpapier

2 kg lamsvlees

1dl olie

1 dl citroensap

500 gram uien

1 eetlepel chilipoeder

4 theelepels gemberpoeder

500 gram ananasblokjes

300 gram rode paprika

500 gram doorregen spek

1 kg stevige tomaten

zout

1 Maak de uien schoon en snipper ze.
2 Maak de marinade: meng in een beslagkom de gesnipperde uien, olie, citroensap, chilipoeder en gemberpoeder door elkaar.
3 Snijd het vlees in dobbelstenen. Ongeveer 2 à 3 cm groot
4 Roer het vlees door de marinade en laat het minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Leg het vlees, als het mogelijk is, een dag van tevoren in de marinade. Schep het vlees af en toe om, de marinade zakt namelijk naar beneden.
5 Snijd het spek in dobbelstenen.
6 Was de paprika en snijd deze in grove stukken.
7 Was de tomaten en snijd ze in vieren.
8 Schep het vlees uit de marinade.
9 Dep de stukken vlees droog met keukenpapier. Als het vlees te nat is, wordt het niet knapperig onder de grill.
10 Zet de grill van de oven aan.
11 Rijg de blokjes vlees aan de metalen spiezen, om en om met de ananas, de paprika, het spek en de tomaat.
12 Rooster de spiezen onder de grill in 10 tot 15 minuten gaar. Draai de spiezen halverwege de bereidingstijd.
13 Schakel de grill uit en haal de spiezen uit de oven.
14 Bestrooi de spiezen met wat zout.
15 Leg de spiezen op een schaal. Haal eventueel gemorst vet weg met een stukje keukenpapier.