Grilleren / hartige sneetjes (BBL)

<<

Techniek:

  roosteren van brood

Wat maak je:

  hartige sneetjes (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  20 minuten

Kernwoorden: grilleren , ingrediënten

Observatieformulier : Grilleren / hartige sneetjes (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

Sneetje Hawaï:

4 sneetjes wit brood,

4 schijven ananas,

4 plakjes ham,

4 plakjes kaas,

paprikapoeder

Sneetje banaan:

4 sneetjes wit brood,

1 banaan in plakjes,

4 plakjes bacon,

4 plakjes kaas,

kerriepoeder

Sneetje tomaat:

4 sneetjes wit brood,

4 tomaten in plakjes,

1 kleine ui,

4 plakjes cervelaat,

4 plakjes kaas,

oregano

Sneetje Hawaï  
1 Haal het bakblik uit de oven en zet de grill op 200ºC.
2 Rooster de sneetjes brood onder de grill.
3 Leg op elk sneetje brood een plakje ham, een schijf ananas en een plak kaas en strooi er paprikapoeder over heen.
4 Leg de sneetjes op een bakblik en zet dit in de oven onder de hete grill. Het bakblik staat vlak onder de grill, maar de grill mag het gerecht niet raken.
5 Laat de kaas smelten en lichtbruin worden.  
Sneetje banaan
6 Haal het bakblik uit de oven en zet de grill op 200ºC.
7 Rooster de sneetjes brood onder de grill.
8 Leg op elk sneetje een plakje bacon, plakjes banaan en een plak kaas en strooi er kerriepoeder overheen.
9 Leg de sneetjes op een bakblik en zet dit in de oven onder de hete grill.
10 Laat de kaas smelten en lichtbruin worden.
Sneetje tomaat
11 Haal het bakblik uit de oven en zet de grill op 200ºC.
12 Rooster de sneetjes brood onder de grill.
13 Leg op elk sneetje een plak cervelaat, uiringen, plakjes tomaat en een plak kaas en strooi er oregano overheen. Snijd de ui in hele smalle ringen.
14 Leg de sneetjes op een bakblik en zet dit in de oven onder de hete grill.  
15 Laat de kaas smelten en lichtbruin worden.
Het resultaat Hartige sneetjes

- zijn heet

- zijn gelijkmatig van vorm

- zijn lichtbruin van kleur.