Grilleren / paprika's

<<

Techniek:

  grilleren

Wat maak je:

  gegrilleerde paprika's

Hoe lang duurt het:

  20 minuten

Kernwoorden: grilleren , ingrediƫnten

Observatieformulier : Grilleren / paprika's

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

3 paprika's (bijv. 1 rode, 1 groene en 1 gele)

mespuntje zout

1/2 dl (olijf)olie

basilicum

1 Verwarm de grill voor.  
2 Bedek een grillrooster met aluminiumfolie.  
3 Leg hierop de 3 paprika's.  
4 Rooster ze ongeveer 15 minuten onder de grill. Grillrooster staat vlak onder de grill. Grill mag het gerecht niet raken.
5 Keer de paprika's regelmatig om.  
6 Laat de paprika's iets afkoelen.  
7 Trek het velletje eraf. De schil is nu enigszins geblakerd en laat daarom gemakkelijk los.
8 Snijd de paprika's in de lengte doormidden.  
9 Haal de zaadlijsten, de pitjes en de stelen eraf.  
10 Snijd de paprika's in brede repen en leg deze naast elkaar op een platte schaal. Leg ze neer met de buitenkant naar beneden.
11 Strooi er een mespuntje zout over.  
12 Verdeel enkele blaadjes basilicum over de paprika's en giet er een 1/2 dl olijfolie over. Wees zuinig met olie.
13 Laat dit op een koele plaats enige tijd intrekken.  
14 Serveer de gegrilleerde paprika's koud als groente.  
Het resultaat: Gegrilleerde paprika's  
  - zijn koud
- zijn niet te vet
- zijn niet verbrand.