Kantelbare braadslede

<<

Techniek:

  de kantelbare braadslede gebruiken

Wat maak je:

  Creoolse kippenbouten voor 25 personen

Hoe lang duurt het:

  60 minuten

Kernwoorden: braden

Observatieformulier : Kantelbare braadslede

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

kantelbare braadslede

koksmessen

knoflookpers

maatbeker

steelpan

opdienschalen

vleestang

keukenpapier

25 kippenbouten

1 kg uien

25 teentjes knoflook

1 kg tomaten

150 gr tomatenpuree

0,5 dl worcestershire sauce

8 dl water

3 kippenbouillontabletten

zout en peper

zonnebloemolie

1 Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
2 Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
3 Pel de knoflookteentjes en pers ze uit met een knoflookpers.
4 Was de tomaten en snijd ze in vieren.
5 Verwarm de braadslede op 180°C. Kijk in de gebruiksaanwijzing voor de juiste instelling.
6 Giet zoveel zonnebloemolie in de braadslede dat de bodem met een dun laagje olie bedekt is.
7 Bak de kippenbouten rondom aan in de braadslede.
8 Verdeel de uienringen, knoflook en tomaten gelijkmatig over de kippenbouten.
9 Breng in een grote steelpan het water aan de kook.
10 Voeg hieraan de kippenbouillontabletten, de worcestershire sauce en de tomatenpuree toe. Het mengsel moet glad zijn.
11 Roer tot de kippenbouillontabletten opgelost zijn.
12 Verdeel de vloeistof over de kippenbouten.
13 Sluit het deksel van de braadslede.
14 Zet de braadslede op 100°C en laat de kippenbouten in 30 tot 40 minuten gaar worden. Controleer na 20 minuten of de kippenbouten niet te droog worden. Voeg eventueel wat water toe. Zorg ervoor dat de saus niet te hard kookt.
15 Haal de kippenbouten uit de braadslede als ze gaar zijn. Gebruik een vleestang. Schep ook wat saus over de kippenbouten.
16 Dien de kippenbouten op schalen op. Haal eventueel gemorste saus weg met een stukje keukenpapier.