Koken / Italiaanse kabeljauw (BBL)

<<

Techniek:

  koken in de magnetron

Wat maak je:

  Italiaanse kabeljauw (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±25 minuten

Kernwoorden: ingrediënten , koken , magnetron

Observatieformulier : Koken / Italiaanse kabeljauw (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

1/2 pak diepvrieskabeljauw

2 vleestomaten

10 groene gevulde olijven

2 1/2 eetlepel olijfolie

1/2 dl droge italiaanse wijn

1 eetlepel pesto (kruidenmengsel)

1 Leg de kabeljauwfilet in de magnetronschaal.
2 Voeg 4 eetlepels water toe.
3 Laat de kabeljauwfilet in de magnetron afgedekt in ca. 15 minuten op 350 Watt gaar worden. Dek de kabeljauw zo af dat er stoom kan ontsnappen (gaatjesfolie).
4 Laat hem buiten de magnetron afgedekt nog 5 minuten nagaren.
5 Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes en verwijder de pitten.
6 Snijd ze in blokjes. Snijd stukken van gelijke grootte.
7 Verwarm in een glazen magnetronschaal de tomaten, olijven, olijfolie, wijn en pesto in de magnetron in ca. 3 minuten op 650 Watt.
8 Roer de saus na 1 1/2 minuut door. Om de warmte gelijkmatig te verdelen.
9 Serveer de saus bij de vis.
Het resultaat:

Italiaanse kabeljauw

- heeft wit visvlees- is stevig - is heet.