Koken / moussaka

<<

Techniek:

  koken in de magnetron

Wat maak je:

  moussaka (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±35 minuten

Kernwoorden: ingrediënten , magnetron

Observatieformulier : Koken / moussaka

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

50 gr mager gerookt spek

250 gr rundergehakt

zout

peper

paprikpoeder

125 gr uien

3 tomaten

1/2 aubergine

1/2 rode spaanse peper

100 gr rijst

1 1/2 dl bouillon van een blokje

1 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels tomatenketchup

1 Snijd de stukjes spek fijn en doe ze in een vlakke magnetronschaal. Een brede vlakke schaal is beter dan een smalle hoge schaal.
2 Kruid het gehakt met een mespunt zout, een beetje peper en paprikapoeder.
3 Snijd de uien in kleine stukjes.
4 Leg het gekruide gehakt en de gesnipperde uien in de schaal op het fijngesneden spek.
5 Laat dit geheel in de magnetron afgedekt in ca. 4 minuten op 750 Watt heet worden. Gebruik gaatjesfolie zodat er stoom kan ontsnappen.
6 Roer het gehakt regelmatig met een vork los. Om de warmte gelijkmatig te verdelen.
7 Was de aubergine en de tomaten en verwijder het kroontje.
8 Snijd de tomaten in stukken en snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Maak de stukken ongeveer even groot.
9 Haal de zaadlijsten uit de spaanse peper.
10 Snijd de peper in zeer kleine stukjes.
11 Doe de groenten samen met de rijst, de bouillon, de tomatenpuree en de tomatenketchup bij het vlees.
12 Roer alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.
13 Dek de schaal af met gaatjesfolie en verwarm het gerecht eerst 4 minuten op 750 Watt. De tijden zijn bij benadering aangegeven, controleer of het gerecht gaar is, laat het anders nog een paar minuten garen.
14 Maak het gerecht verder gaar in 20 minuten op 450 Watt.
15 Laat de moussaka buiten de magnetron nog enkele minuten nagaren.
Het resultaat: Moussaka

- is gaar

- is niet te pittig van smaak

- is heet.