Pocheren

<<

Techniek:

  pocheren

Wat maak je:

  gepocheerde kabeljauw (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±50 minuten

Kernwoorden: n.v.t.

Observatieformulier : Pocheren

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

300 gr kabeljauwfilet

1/2 liter water

2 eetlepels wijnazijn

1 ui

2 worteltjes

1 schijfje citroen

3 takjes peterselie

snufje tijm

1 laurierblad

1 gr zout

3 peperkorrels

100 gr walnoten

100 gr geraspte kaas

1 eetlepel margarine

1 Snijd 1 ui in ringen.  
2 Snijd 2 worteltjes in plakjes.  
3 Breng in een pan 1/2 liter water met de azijn aan de kook.  
4 Voeg hierbij de uienringen, de plakjes wortel, 1 schijfje citroen, 3 takjes peterselie, een snufje tijm, 1 laurierblad en een paar peperkorrels. Dit heet court-bouillon.
5 Laat dit op een laag vuur 30 minuten trekken.  
6 Breng de bouillon weer tegen het kookpunt aan. Laat de bouillon niet koken.
7 Leg de kabeljauwfilet in de pan en zorg dat de vis ruim door het vocht bedekt is.  
8 Laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.  
9 Haal de vis met een schuimspaan uit het vocht. Voorzichtig, want gare vis valt snel uit elkaar.
10 Verwarm de oven voor op 200ºC.  
11 Vet een ovenschaal in met margarine.  
12 Leg de vis hierin.  
13 Giet 1 dl van de bouillon erover.  
14 Verdeel hierover de walnoten en strooi de kaas erover.  
15 Verdeel enkele klontjes margarine over de bovenkant.  
16 Laat de kaas in ongeveer 10 minuten smelten in de oven.  
Het resultaat: Kabeljauw met walnoten en kaas  
 
  • heeft wit visvlees
  • is heet
  • is niet aangebrand.