Poffen

<<

Techniek:

  poffen

Wat maak je:

  gepofte aardappelen (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±70 minuten

Kernwoorden: n.v.t.

Observatieformulier : Poffen

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

4 aardappelen

20 gr margarine

1/2 dl water

mosterd

1 Verwarm de oven voor op 200ºC  
2 Boen de aardappelen goed schoon en haal de pitten er uit Schil de aardappelen niet. Gebruik een hard borsteltje.
3 Vet vier stukken aluminiumfolie in met margarine Gebruik een boterkwastje.
4 Verpak de aardappelen in de folie  
5 Leg de aardappelen in een ovenvaste schaal  
6 Giet er 1/2 dl water bij  
7 Zet de schaal op een rooster middenin de oven  
8 Pof de aardappelen in 60 minuten gaar  
9 Vouw het aluminiumfolie open en dien de aardappels in de folie op Pas op dat je je handen niet verbrandt.
10 Serveer mosterd bij de gepofte aardappelen  
Het resultaat: Gepofte aardappelen  
 
  • zijn heet
  • zijn gaar.