Pureren

<<

Techniek:

  pureren

Wat maak je:

  aardappelpuree met peterselie (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±35 minuten

Kernwoorden: n.v.t.

Observatieformulier : Pureren

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

400 gr aardappelen

2 dl water

1 dl melk

2 gr zout

10 gr margarine

nootmuskaat

peper

enkele takjes peterselie

1 Schil en pit de aardappelen en leg ze onder water. Tegen het verkleuren.
2 Was de aardappelen en snijd de grote aardappelen in stukken. Let erop dat de stukken ongeveer even groot zijn.
3 Breng het water met het zout aan de kook.  
4 Kook de aardappelen hierin in 25 minuten gaar.  
5 Giet het water af.  
6 Zet de pan op een doekje op het aanrecht.  
7 Kook de melk.  
8 Stamp de aardappelen fijn. Duw de stamper door het gerecht en maak met de stamper een draaiende beweging over de panbodem.
9 Doe hierbij de kokende melk, de margarine en de nootmuskaat. Giet de melk er scheutje voor scheutje bij.
10 Roer de puree luchtig.  
11 Verwarm de puree en breng deze op smaak met wat peper.  
12 Was de peterselie, snijd de stelen eraf en hak het blad fijn.  
13 Roer de fijngehakte peterselie door de aardappelpuree.  
Het resultaat: Aardappelpuree met peterselie  
 
  • is wit van kleur
  • is glad
  • is niet te droog of te klef
  • is goed van smaak
  • is heet.