Roerbakken / sukiyaki

<<

Techniek:

roerbakken

Wat maak je:

sukiyaki (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

±30 minuten (+ ca. 30 minuten invriestijd)

Kernwoorden: roerbakken

Observatieformulier : Roerbakken / sukiyaki

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

200 gr bieflapjes

4 grote champignons

75 gr tahoe (sojaproduct)

1/2 prei

75 gr mihoen

1/2 blikje minimaïs

11/2 eetlepel olie

1/2 dl hot sambalsaus

wok

1 Leg het vlees ca. 30 minuten in de vriezer of het vriesvak.  
2 Snijd het vlees vervolgens in zeer dunne plakjes. Snijd de plakjes 'en chinoise'. 'En chinoise' snijden is een keukenterm voor een speciale manier van snijden: in ruitvormige stukjes.
3 Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Was ze niet i.v.m. verkleuren.
4 Verwijder de steel en kerf de hoed in.  
5 Snijd de tahoe in lange repen. Bestrooi de tahoe vooraf eventueel met Japanse kruidenmix.
6 Maak de prei schoon en was deze in ruim water. Dep de prei goed droog.
7 Snijd hem 'en chinoise'.  
8 Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem goed uitlekken.  
9 Laat de minimaïs uitlekken.  
10 Verhit de olie in de wok. Olie begint te dampen.
11 Roerbak het vlees ca. 3 minuten. Schuif het vlees naar de rand van de wok. Prik niet in het vlees.
12 Schenk de sambalsaus in de wok. Schep de tahoe erdoor en warm deze ca. 1 minuut door. Je kunt ook ketchup gebruiken.
13 Schep de mihoen middenin de wok. Schik de champignons, tahoe, prei en minimaïs eromheen. Bak ze ca. 3 minuten zonder ze om te scheppen.  
14 Serveer het gerecht in de wok of op borden.  
Het resultaat: Sukiyaki  
 
  • is niet te scherp van smaak
  • is lichtbruin van kleur
  • is heet.