Roerbakken / tagliatelle romige kip (BBL)

<<

Techniek:

  roerbakken

Wat maak je:

  tagliatelle met romige kip (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±30 minuten

Kernwoorden: roerbakken

Observatieformulier : Roerbakken / tagliatelle romige kip (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

150 gr tagliatelle Verdi (soort spaghetti)

200 gr kipfilet

mespunt zout

peper

200 gr broccoli

1 eetl (olijf)olie

1/2 bakje verse champignon roomsaus of gebruik een zakje champignonsaus

1 Kook de tagliatelle in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.  
2 Snijd de kipfilet in repen en bestrooi deze met zout en peper.
3 Verdeel de broccoli in roosjes.
4 Kook de broccoli in weinig kokend water in 4 minuten beetgaar. Laat de broccoli niet te lang koken, anders wordt deze te gaar.
5 Giet de broccoli af.  
6 Verhit 1 eetl. olie in de koekenpan of wok. Olie begint te dampen.
7 Roerbak het vlees ca. 4 minuten. Schep het vlees steeds om.
8 Voeg de champignonroomsaus en de broccoli toe en laat alles 2 minuten zachtjes koken.  
9 Giet de tagliatelle af en serveer dit met de romige kip. Schep de romige kip op de tagliatelle.
Het resultaat: Tagliatelle met romige kip  
 
  • is niet plakkerig
  • broccoli is groen van kleur
  • heeft de juiste temperatuur.