Smoren / kool

<<

Techniek:

  smoren

Wat maak je:

  gesmoorde savooie- of witte kool (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±25 minuten

Kernwoorden: ingrediënten , smoren

Observatieformulier : Smoren / kool

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

400 gr kool

1/2 ui

20 gr margarine

1 theelepel kerrie

1 Haal de buitenste bladeren van de kool en was de kool. Laat de kool goed uitlekken in een vergiet.
2 Snijd de kool door de stronk heen in vieren.  
3 Verwijder de grove stronk.  
4 Snijd de kool in dunne snippers.  
5 Maak de ui schoon en snijd deze in kleine stukjes.  
6 Smelt in een koekenpan of een hapjespan de margarine.  
7 Laat het schuim van de margarine bijna wegtrekken.  
8 Bak de uitjes zachtjes geel en roer ze regelmatig met een spatel om. Laat de uitjes niet bruin worden.
9 Roer de kerrie erdoor en bak deze nog heel even mee.  
10 Doe de kool en het zout erbij.  
11 Sluit de pan met het deksel.  
12 Zet het vuur zo laag mogelijk en smoor de groente gedurende 20 minuten. Zet het vuur laag.
Het resultaat: Gesmoorde savooie- of witte kool  
 
  • is niet te vet
  • is gaar, maar toch knapperig
  • is heet.