Stoven / hachee vers vlees

<<

Techniek:

  stoven van vlees

Wat maak je:

  hachee van vers vlees (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten ( +2 uur stoven)

Kernwoorden: ingrediënten , stoven

Observatieformulier : Stoven / hachee vers vlees

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

150 gr hacheevlees

2 theelepels zout

peper

2 uien (à 100 gr)

40 gr margarine

3 dl warm water

1 eetlepel azijn

een laurierblad

2 kruidnagels

2 eetlepels bloem

2 eetlepels water

1 Bestrooi het vlees met het zout en ruim peper en laat dit 5 minuten intrekken.  
2 Maak de uien schoon en snijd deze in kleine stukjes.
3 Steek de kruidnagels in het laurierblad. Dan vind je de kruidnagels straks gemakkelijker terug.
4 Verhit in een braadpan de margarine. Wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
5 Bak het vlees op de laagste stand lichtbruin.  
6 Bak de uien mee tot ze goudgeel zien. Laat de uien zachtjes bakken.
7 Doe het water, de azijn en het laurierblad met de kruidnagels erbij. Verwarm het op een hoog vuur.
8 Doe de deksel op de pan.  
9 Laat het vlees 1 à 2 uur zachtjes stoven. Draai het vuur laag, houd het vlees tegen de kook.
10 Haal het laurierblad en de kruidnagels uit de pan.  
11 Bind de hachee met de aangelengde bloem. Meng 2 lepels bloem met 2 lepels water goed door elkaar en doe dit mengsel al roerende bij de hachee.
12 Laat de hachee nog 5 minuten doorkoken.  
13 Dien de hachee op.
Het resultaat Hachee
 
  • is geurig
  • vlees is zacht