Stoven / runderstoofschotel (BBL)

<<

Techniek:

  stoven van vlees

Wat maak je:

  runderstoofschotel (voor 2 personen)

Hoe lang duurt het:

  ±20 minuten (+ 1/2 uur marineren, 2 uur stoven)

Kernwoorden: ingrediënten , stoven

Observatieformulier : Stoven / runderstoofschotel (BBL)

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

300 gr magere runderriblappen

1 teentje knoflook

35 gr spekblokjes

2 dl rode wijn

1 1/2 eetlepel zilveruitjes

1/2 theelepel kaneel

65 gr margarine

zout

peper

1/2 zakje abrikozen

1/2 eetlepel juspoeder uit een pakje

3 plakjes Coburger ham (vleeswaren)

ovenschaal van 1 1/2 liter inhoud

keukenpapier

braadpan

aluminiumfolie

1 Snijd de runderriblappen in blokjes en schep ze in de ovenschaal.
2 Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Gebruik een knoflookpers.
3 Schep de spekblokjes erdoor.
4 Voeg wijn, zilveruitjes en kaneel toe.
5 Laat het vlees afgedekt in de koelkast ca. 1 uur marineren. Het vlees neemt de smaak van de marinade over en wordt zacht.
6 Schep het vlees uit de ovenschaal en bewaar de marinade apart.
7 Dep het vlees droog met keukenpapier.
8 Verhit in een braadpan 50 gr margarine en bak het vlees op een hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
9 Neem het vlees uit de pan en doe het in de ovenschaal. Gebruik hiervoor een schuimspaan.
10 Bestrooi het met zout en peper en schep de abrikozen erdoor.
11 Roer de marinade door het achtergebleven bakvet in de braadpan. Verwarm het op een hoog vuur.
12 Schep het mengsel (rundvlees, abrikozen) in de braadpan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes stoven. Draai het vuur laag. Sluit de pan en houd het vlees tegen de kook.
13 Bind de vleesschotel tot de gewenste dikte met de juspoeder.
14 Verwarm een ovenschaal en bekleed de ovenschaal met de plakjes Coburger ham.
15 Schep het vlees met de saus in de ovenschaal en dien de stoofschotel op.
Het resultaat: Stoofschotel

- is geurig

- vlees is zacht.